Opiskelijat

Opiskelijana sinun kannattaa liittyä Psykologiliittoon heti opintojesi alussa. Näin saat parhaiten tietoa esimerkiksi psykologien palkkauksesta ja psykologin työhön liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

Psykologiliiton jäsenenä saat useita etuja, kuten Psykologi-lehden, neuvontaa työhön liittyvissä ongelmissa ja omissa oikeusasioissasi sekä erilaisia alennuksia. Lisäksi voit kirjautua liiton jäsenalueelle, josta löytyy esimerkiksi tärkeää tietoa harjoittelusta ja psykologin ammattietiikasta sekä mielenkiintoisia keskusteluja.

Psykologiliiton jäsenyys maksaa opiskelijalle 15 euroa vuodessa. Jos opiskelijajäsen liittyy työttömyyskassaan, hänen jäsenmaksunsa on työssäoloajalta sama kuin muidenkin palkansaajajäsenten, eli 1,25 prosenttia bruttotulosta. Liittoon kuulutaan paikallisyhdistysten kautta. Helsingin yliopiston opiskelijana voit liittyä Upsyyn tai Hepsyyn asuinpaikkakuntasi mukaan. Jäseneksiliittymislomakkeita löydät Kompleksin kahvihuoneesta ja Psykologiliiton sivuilta. Lomakkeen voit jättää kahvihuoneen postilaatikkoon, josta opiskelijaedustajat toimittavat sen eteenpäin, tai lähettää Upsyn jäsensihteerille (kts. Johtokunnan yhteystiedot). Paikallisyhdistyksen jäsenenä voit osallistua Upsyn virkistys- ja koulutustilaisuuksiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voit myös liittyä Psykologiliiton kautta Opettajien työttömyyskassaan jo opiskeluaikanasi, mikäli toimit psykologin ammattiin valmentavassa palkkatyössä. Tällaista työtä on muun muassa sosiaali- ja kasvatusalan työ, tutkimustyö tai psykologiharjoittelu. Työttömyyskassaan kuulumalla olet oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan, jos jäät työttömäksi.

Voit myös tiedustella Upsyn johtokunnassa toimivilta opiskelijaedustajilta Psykologiliittoon ja Upsyyn liittyvistä asioista.